fbpx

Bemutatkozás

Az LK-EURÓPA Kft. általános szakmai bemutatása

Az LK – EURÓPA KFT. 2009 augusztusában alakult, elsősorban oktatással és rendezvényszervezéssel foglalkozik. Saját tulajdonú ügyfélszolgálati irodával és oktatóteremmel rendelkezik, mely 4025 Debrecen, Széchenyi u. 8. 1/2. alatt működik. Az oktatáshoz szükséges legmodernebb oktatástechnikai eszközökkel rendelkezünk, melyet folyamatosan fejlesztünk. Akkreditációnkat 2010 júniusában szereztük meg, illetve a Felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. trv. alapján 2014. február 06. óta rendelkezünk felnőttképzési engedéllyel. A szakmai területek legkiválóbb szakértőivel, oktatóival, igazodva a megjelenő pályázati kiírásokhoz, illetve a munkaerőpiaci igényekhez fejlesztjük a tananyagainkat és engedélyeztetjük az A körös, és a D körös képzéseinket.  Összesen 56 OKJ-s képzést vetettünk nyilvántartásba. A Felnőttképzési törvény változásával az OKJ-s képzések 2020. december 31.-vel megszűntek. Intézményünk 2020.11.02-től rendelkezik az új engedéllyel.

A kormányhivatalok által kiírt valamennyi pályázati lehetőséggel élünk, fontosnak tartjuk ugyanis, hogy a Hajdú-Bihar megyében leghátrányosabb helyzetű regisztrált munkanélkülieket is megfelelő szakmához juttassuk. Pályázataink szakmai követelményeknek minden esetben megfelelnek, nem kerültek nem megfelelőség miatt elutasításra, számos nyertes pályázatunk is van, amit gyakran az érdeklődők alacsony száma miatt csak kis számban tudtunk megvalósítani. Természetesen a munkaerőpiacon is keressük az önerős, vagy fizetős képzési lehetőségeket, jelentős kapcsolatrendszert építettünk ki munkáltatókkal, kisvállalkozókkal. A cég képviselteti magát a Kereskedelmi és Iparkamara valamennyi foglalkoztatáspolitikát érintő rendezvényén és egy üzleti klubhálózatnak is tagjai vagyunk.

Az elmúlt két évben a Kormányhivatanáll nyert pályázataink: Borsod megyében Húskészítmény gyártó OKJ-s képzés Tiszatartjánban és Abaújszántón, Cipőfelsőrész-készítő tanfolyam Abaújszántón, Hajdú-Bihar megyében pedig három OKJ-s Raktáros képzésünk volt két helyszínen. Budapesten pedig egymás után a hetedik OKJ-s Óvodai dajka képzést bonyolítjuk. Jelenleg Abaújszántón Cipőfelsőrész-készítő OKJ-s, Budapesten pedig Óvodai dajka OKJ-s támogatott képzésünk folyik. Az elmúlt két évben befejezett és jelenleg is zajló önköltséges képzéseink: Aranykalászos gazda, Gyümölcspálinka gyártó, Tűzvédelmi előadó és főelőadó, Munkavédelmi technikus és Kutyakozmetikus.

A tanfolyamokhoz kapcsolódó ingyenes munkaerőpiaci szolgáltatásainkra igen nagy szükség van a regisztrált munkanélküliek részére szervezett tanfolyamok esetében. Különösen komoly pedagógiai felkészültséget és empátiát követel a motiváció felébresztése és megtartása a hallgatókban a tanfolyam teljes egésze alatt, egyre nagyobb hangsúlyt kell arra fektetni, hogy az alacsony képzettségűek végig tudják csinálni a tanfolyamot és sikeres vizsgát tegyenek.

Az oktatói gárdánkat az elméleti és gyakorlati oktatás területén a megyében működő felsőoktatási intézményekből, illetve a szakmájukhoz kiválóan értő gyakorló szakemberekből toborozzuk.

Cégünk filozófiája, hogy személyes kapcsolatot ápoljunk hallgatóinkkal, akik részt vesznek a képzéseinken, tréningeinken. Ezért az elhelyezkedésüket is segíteni kívánjuk és nyomon követjük az útjukat a képzés elvégzése után is.

Képzéseink a legkülönbözőbb szakmacsoportokból tevődnek össze:

A képzési körben OKJ-s képzések: mezőgazdaság, élelmiszeripar, közszolgálat, kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció, faipar, építőipar, pénzügyi, gazdasági, informatikai, szociális területen.

Szakmai konferenciákat szervezünk, követve folyamatosan a törvényi változásokat, törekszünk arra, hogy ezek keretében a szakma legkiválóbbjaival találkozhassanak az üzleti megrendelők.

Cégünk a törvényi előírásoknak megfelelően elkészítette 2014-ben, majd átdolgoztuk 2016-ban a minőségirányítási rendszerünket, amelyet folyamatosan karbantartunk, aktualizálunk. Minden évben elvégezzük az önértékelést és meghatározzuk a következő év minőségcéljait. Értékeljük saját tevékenységünket (két fő dolgozó) és az oktatóink szakmai teljesítményét, felkészültségét, sőt részükre egy-egy tanfolyam beindítása előtt és befejezése után közös szakmai értékelést tartunk. Az elégedettségi kérdőívet az oktatásról kitöltetjük minden hallgatóval és regisztráljuk az elégedettségi mutatókat. Eleget teszünk a törvényben előírt adminisztrációs kötelezettségeinknek (Felnőttképzési Információs Rendszer, OSAP). Követjük a hallgatók elhelyezkedését is és örömmel tölt el bennünket, hogy a nálunk megszerzett szakmával nagyon sokan el tudnak helyezkedni, illetve önálló vállalkozóként boldogulnak a választott szakmájukban.

A modern technikai eszközöket is igyekszünk beépíteni és folyamatosan fejleszteni tevékenységünkbe, megújítás alatt van a honlapunk és a facebook-ot is használjuk. Az írott és elektronikus médiumokban rendszeresen hirdetünk, de az a filozófiánk, hogy a nálunk végzettek jó tapasztalatai vonzanak újabb és újabb hallgatókat képzéseinkre.

A D körös képzések között több mint két éve szerződtünk a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatallal a „Digitális szakadék csökkentése” keretében zajló IKER 1. és IKER 2. informatikai képzések lebonyolítására. Eddig 42 IKER 1 – IKER 2 képzést bonyolítottunk le Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jásznagykun-Szolnok megyében.

Ez a képzéstípus nagy népszerűségnek örvend, különösen az idősebb korosztály körében.

A 2014 -2020. december 31-ig lebonyolított képzések összesítése:

 

Időtartam

Képzések száma

Résztvevők száma (fő)

Sikeres vizsgázók száma (fő)

Munkanélküliek száma (fő)

Sikeresen vizsgázó munkanélküliek száma (fő)

Vizsga

Elégedettségi

eredményesség (%)

mutató

 

(%)

2014

17

269

264

38

33

98

8,9-9,5

2015

10

130

130

10

10

100

8,9-9,8

2016

11

173

171

55

53

99

8,7-9,6

2017

38

680

530

15

155

97

8,3-9,7

2018

24

400

192

145

145

98

8.8-9,8

2019

30

521

501

57

54

96

8,9-9,8

2020

23

644

folyamatban

15

14

folyamatban

8,9-9,5

Megjegyzés: A 35 órás számítógépes IKER 1. és IKER 2. tanfolyam nem vizsgával zárul.